Taivallus terapiapalvelut

Lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on uuden ajan terapiaa, jonka tuloksellisuudesta on maailmalla saatu hyviä tutkimustuloksia. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii sinulle, jos tunnet tarvetta puhua asioistasi jonkun ulkopuolisen ihmisen kanssa ja saada toisenlaista näkökulmaa tilanteeseen.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on keskusteluapua erilaisiin elämän solmukohtiin tai mielessäsi pyöriviin ajatuksiin. 

Keskustelemaan ilman diagnoosia tai lähetettä

Lyhytterapiaan et tarvitse lähetettä tai maksusitoumusta, vaan voit hakeutua siihen itse oman harkintasi mukaan. Sinulla ei tarvitse olla myöskään diagnoosia.

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa tiedostetaan menneisyyden tapahtumat ja niiden vaikutukset nykypäivään. Sen jälkeen suunnataan katse kohti tulevaa elämää ja etsitään yhdessä ratkaisuja arjessa kokemiisi haasteisiin. Käynneillä tunnistetaan ja vahvistetaan myös vahvuuksiasi ja voimavarojasi. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia onkin ainutlaatuista siksi, että se keskittyy ongelmien sijasta ratkaisuihin ja toivomiisi muutoksiin. Voimme esimerkiksi harjoitella yhdessä omien rajojen asettamista, asioista irti päästämistä tai opetella ymmärtämään itseäsi ja omaa toimintaasi paremmin.

Taivallus terapiapalvelut - Sanna Nyman

Yksilöterapia

Tällä hetkellä toteutan lyhytterapiaa asiakkaille niin etäyhteydellä kuin tapaamisinakin. Etäyhteyksissä käytän Teams, ja Zoom- palveluita tai puhelua. Lähitapaamisia varten vuokraan työhuoneen, jonka saatavuus voi vaikuttaa tapaamismahdollisuuksiin.

Tapaamiset onnistuvat myös iltaisin.

Etäterapia voi olla aivan yhtä tehokasta kuin kasvokkain tapaaminenkin. Joskus asiakkaan voi olla jopa helpompi keskustella omassa tutussa ja turvallisessa ympäristössä, kuin terapeutin vastaanottohuoneessa. Toivon sinun varaavan etätapaamista varten rauhallisen tilan ja riittävästi kiireetöntä sekä häiriötöntä aikaa. Etäterapiaan voit hakeutua mistä päin Suomea tai maailmaa vain.

Lyhytterapia-
käynnin hinta

Hinnat sisältää ALV 24 %

Maksutapana sähköpostiin lähetettävä lasku.

Yksikin käynti voi riittää

Käyntien määrä lyhytterapiassa on tyypillisesti 5–20, mutta joskus yksikin käynti voi olla riittävä. Käynneillä keskitytään rajattuun ongelmaan tai työskentelyssä tähdätään sinun tavoitteeseesi tai toivomaasi muutokseen. Mitä napakammin rajattu ongelma sitä vähemmän käyntejä tarvitaan! Sinulle sopivan käyntien määrän voimme päättää yhdessä keskustellen, tilanteestasi riippuen. Terapiakäyntejä ei kirjata mihinkään järjestelmään, eivätkä ne näy esimerkiksi Kanta-palvelussa. Terapeutilla on vaitiolo- ja salassapitovelvollisuus.

Terapia vaatii sinulta valmiutta keskustella asioista avoimesti, valmiutta pohtia omaa tilannettasi ja reflektoida omia tunteitasi sekä toimintatapojasi, sekä sisua ja sinnikkyyttä tehdä töitä tilanteesi paranemiseksi.

Lyhytterapia sopii hyvin